Katolička crkva u Indiji pokrenila internetsku stranicu za ponovu udaju udovica

Katolička crkva u indijskoj pokrajini Kerala nastoji pomoći udovicama u Indiji - koje često pate od društvenih stigmi - putem svoje nove web stranice za pronalaženje potencijalnih muževa.

11.jpg
Autor
catholicnewsagency.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
catholicnewsagency.com
Objavljeno:
 
21.11.2019 13:41

Obiteljska komisija Vijeća katoličkih biskupa iz Kerale pokrenula je internetsku stranicu Prolifemarry koja bi trebala pomoći udovicama u nadi da će se ponovo vjenčati.

Otac Paul Madassery, tajnik obiteljske komisije za biskupsko vijeće, opisao je sramotu, odnosno društvenu stigmu s kojom se udovice često susreću u toj zemlji. Izrazio je nadu da će korištenje web stranice za brak pomoći u smanjenju takve stigme.

- Želimo osnažiti udovice koje su nakon smrti supružnika emocionalno, socijalno, financijski, fizički i mentalno pogođene - rekao je Madassery.

- Čak i danas društvo im propisuje pravila o odijevanju i prisiljava ih da se na društvenim skupovima ponašaju na određen način.

Naglasio je ljudsko dostojanstvo udovica te istaknuo da udovice ne bi trebale biti diskriminirane u društvu.

Internetska stranica nema kotizaciju za registraciju, ali će svi prijavljeni trebati platiti malu cijenu da bi mogli razmijeniti kontaktne podatke s onima koje žele susresti. Sav prikupljeni novac bit će doniran u dobrotvorne svrhe.

Madassery je također najavio da će vijeće biskupa u Kerali uspostaviti forum za udovice koje će biti osposobljene za pružanje podrške drugim ženama u sličnim situacijama.

- Udovica će moći razumjeti osjećaje druge udovice. Također, postoje udovice iz skupina s niskim primanjima, koje nisu svjesne prava koje može dobiti od države.

Madassery je najavio da će nova internetska stranica podržati i veliki broj neoženjenih muškaraca. Ukazao je na istraživanje koje pokazuje da u sjevernom dijelu Kerale procjenjuje 15.000 neoženjenih muškaraca-kršćanina.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu