Katolik napustio posao 'iz snova' jer mu je obitelj važnija

Duffy je svoju odluku objavio navodeći želju da bude sa svojom obitelji uoči skorog dolaska svog devetog djeteta, kao glavni razlog zbog kojeg će napustiti Kongres prije kraja mandata.

4.jpg
Autor
catholicnewsagency.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
catholicnewsagency.com
Objavljeno:
 
27.08.2019 10:12

Sean Duffy, katolik koji radi u američkom Kongresu od 2011. godine odstupit će sa svog mjesta 23. rujna ove godine kako bi se posvetio obitelji. Tu je vijest objavio na svojoj Facebook stranici.

Duffy je svoju odluku objavio navodeći želju da bude sa svojom obitelji uoči skorog dolaska svog devetog djeteta, kao glavni razlog zbog kojeg će napustiti Kongres prije kraja mandata.

- Uz puno molitve, odlučio sam da je ovo pravo vrijeme da se odmorim od javnih službi kako bih trenutno pružio podršku svojoj ženi, bebi i obitelji - rekao je za Catholic News Agency.

- Odluka nije bila laka jer ja zaista volim biti vaš političar, ali to je prava odluka za moju obitelj, koja je moja prva ljubav i odgovornost.

Duffy i njegova supruga, televizijska ličnost Rachel Campos-Duffy, objavili su u svibnju da očekuju svoje deveto dijete, rekavši "Bog još nije gotov s našom obitelji!" U svojoj objavi na Facebooku objasnio je da je novi član obitelj, zajedno s poteškoćama da većinu tjedna bude u Washingtonu, pridonijelo njegovoj odluci da odustane od političkog posla.

- Kao što svi znate, podizanje obitelji je težak posao. Biti od kuće četiri dana u tjednu je izazovno i zbog toga sam uvijek bio otvoren za Božje znakove kad je riječ o uravnoteženju moje želje da služim i svojoj obitelji i svojoj zemlji - rekao je Duffy čije bi se deveto dijete trebalo roditi krajem listopada.

Duffy je zahvalio svojim biračima na vjeri i povjerenju koju su mu ukazali svih ovih godina te je rekao da je posebno zahvalan ljudima koji su molili za njegovu obitelj. Potaknuo je ljude da nastave moliti.

- Nedostajat će mi biti kongresnik, ali također se radujem što ću imati više vremena sa svojom obitelji, što ću moći biti doma za rođendane i igare te imati vremena za uživanje i brigu za našu novu djevojčicu - rekao je.

Duffy i njegova supruga sudjelovali su u stvarnoj televizijskoj seriji "Stvarni svijet" koja se emitirala na MTV-u. Campos-Duffy bio je u trećoj sezoni emisije koja je snimana u San Franciscu, a Duffy je sudjelovao u šestoj sezoni koja je snimana u Bostonu. Njih dvoje upoznali su se 1998. godine sudjelujući u povezanom TV projektu pod nazivom "Pravila na cestama: Sve zvijezde."

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!