Kolumbijski biskupi pozivaju na 'tri minute mira'

Svi ljudi dobre volje pozvani su na molitvu kao odgovor na nasilje na jugozapadu Kolumbije.

7.jpg
Autor
vaticannews.va/laudato.hr/D.R.
Fotograf
vaticannews.va
Objavljeno:
 
05.11.2019 12:43

Katolički biskupi Kolumbije pozvali su katolike i nekatolike da se 4. studenoga pridruže inicijativi pod nazivom "3 minute mira".

Generalni tajnik Konferencije katoličkih biskupa u Kolumbiji, monsinjor Elkin Álvarez Botero, uputio je poziv u ime nadbiskupa Popayána, monsinjor Luis Joséa Rueda Aparicio.

- Zamolit ćemo Gospoda s punom predanošću, uvjereni da nas sluša, kako bi nasilje, smrt, mržnja, podjele i sve vrste nasilja mogli završiti na Cauci i u cijeloj zemlji - napisao je monsinjor Botero, koji služi kao pomoćni biskup Medellin.

U 14:00 po lokalnom vremenu svi sudionici pozvani su da recitiraju molitvu svetog Franje Asiškog. Oni su tada trebali minutu aplaudirati, slušati zvonjave lokalnih crkvenih zvona i završiti recitiranjem Angelusove molitve.

Cauca, jugozapadna regija Kolumbije istaknuta inicijativom, posljednjih je mjeseci mjesto velikog nasilja, od kojih su najistaknutije ubojstva lokalnih društvenih vođa i članova lokalnog starosjedilačkog stanovništva. Nedavno je 30. listopada ubijeno pet članova domorodačke populacije. Vladine snage izjavile su da su za ubojstva odgovorni otmički pripadnici milicijske grupe Farc.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu