Koronavirus kao prilika Crkvi da dopre do 'izgubljenih duša'

Kršćani bi se uvijek trebali radovati u Gospodinu usprkos teškim okolnostima.

7.jpg
Autor
christianpost.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
25.03.2020 12:53

Kršćanski pisac Francis Chan ohrabrio je Crkvu da pandemiju koronavirusa vidi kao jednu od najvećih prilika da dopre do 'izgubljenih duša' svjedočeći ljubav, radost i mir umjesto da podlegne strahu i tjeskobi, prenosi Christian Post.

- Sve možemo učiniti preko Krista, a to tako i sada. Nama vjernicima Krist treba biti 'otpor' prema ovoj situaciji koja nam pokazuje koliko smo ranjivi - kazao je Chan u svojoj video poruci objavljenoj na Youtube kanalu.

Nastavio je govorom da vjeruje da je Božja milost s vjernicima.

- Jesam li spreman? Jesam li izgubio ljubav, radost, mir? Ovo je plod Duha, ljudi, iskoristite ovo vrijeme. Ne propustite ovu priliku. Ovo je jedna od naših najvećih prilika da posegnemo za izgubljenim svijetom i pokažemo im da nismo izgubili ljubav, radost i mir.

Podsjetio je da se kršćani uvijek trebaju radovati u Gospodinu usprkos teškim okolnostima, dodajući da svatko od nas može biti sami u svojoj sobi, čak i izolirani, a svejedno biti u prisutnosti Svemogućeg Boga.

- Ovo je vrijeme u kojem možemo zahvalimo Bogu. Bože, toliko je dobro da sam s tobom i ništa, baš ništa me ne može odvojiti od tvoje ljubavi. Nikakva bolest, smrt, ništa me ne može odvojiti od ljubavi Božje - zaključio je Chan.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu