Majka žrtvovala svoj život kako bi spasila sina

„Ovo je istinski primjer majčinskog instinkta“. Više od pola milijuna Kineza je na Sina Weibu, prvoj mrežnoj stranici za mikroblogove u zemlji, postavilo virtualne svjećice želeći odati počast hrabroj ženi.

step1.jpg
Autor
HINA/rtl.hr/Laudato/I.D.
Fotograf
dnevnik.hr
Objavljeno:
 
27.07.2015 16:11

Stotine tisuća Kineza su u Pekingu 27.srpnja, sa suzama reagirali na kobnu nesreću koja se dogodila u subotu ženi koja je, uhvaćena u mehanizam eskalatora, zadnjim snagama nastojala spasiti svog sinčića.

Prizor koji je teško zamisliti snimile su 25.srpnja nadzorne kamere u trgovačkom centru u Jingzhouu, gradu u središnjoj pokrajini Hubeiju.

Na snimci se vidi žena u tridesetim godinama koja se penje pokretnim stepenicama. Kada je stigla na vrh uzima dijete u ruke dok se priprema za silazak kada se iznenada otvara tlo pod njezinim nogama, najvjerojatnije zbog slabo pričvršćenog poklopca na otvoru za održavanje uređaja.

Dvoje zaposlenika centra pritrčala su u pomoć ženi kojoj se još vidi samo gornji dio tijela iznad pojasa, ali ne mogu spriječiti da mehanizam ne uhvati nesretnicu. Zadnjim snagama žena uspijeva izvući dijete iz otvora, a jedan zaposlenik ga prihvaća. Beživotno tijelo žrtve izvučeno je iz mehanizma nekoliko sati nakon nesreće.

U ponedjeljak ujutro ta je tragedija bila na naslovnicama gotovo svih informativnih portala u Kini.
Više od pola milijuna Kineza je na Sina Weibu, prvoj mrežnoj stranici za mikroblogove u zemlji, postavilo virtualne svjećice želeći odati počast hrabroj ženi. „Istinski primjer majčinskog instinkta“, napisao je jedan korisnik.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: