Međugorje obilježava 39. obljetnicu prvog Gospinog ukazanja

Hodočasnici u Međugorju stvaraju sliku svjetskoga središta, šire toleranciju, svojim ponašanjem pozivaju na jednakost svih rasa i naroda, šire pozitivne vibracije.

93.jpg
Autor
medjugorje.info/Laudato/D.T.
Fotograf
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Objavljeno:
 
25.06.2020 09:38
Prošlo je 39 godina od kada se Gospa na brdu Crnica u Međugorju ukazala šestero mladih - Ivanki Ivanković, Mirjani Dragićević, Vicki Ivanković, Ivanu Dragićeviću, Ivanu Ivankoviću i Milki Pavlović.
 
Toga dana vidjeli su zapravo bijelu pojavu s djetetom u naručju. Iznenađeni i prestrašeni, nisu joj pristupili bliže. Sutradan u isto doba dana, 25.6.1981., četvoro od njih, Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković i Ivan Dragićević, osjetili su se snažno privučeni prema mjestu gdje su dan prije vidjeli Onu koju su prepoznali kao Gospu. Njima su se pridružili Marija Pavlović i Jakov Čolo. Skupina Međugorskih vidjelaca bila je oblikovana. S Gospom su molili i razgovarali. Od toga dana imali su svakodnevna ukazanja, zajedno ili odvojeno. Milka Pavlović i Ivan Ivanković Gospu više nikad nisu vidjeli.
 
Ostalo je zapisano da su te srijede oko 18 sati djeca na Podbrdu vidjela 'prekrasnu mladu ženu s djetetom u naručju'. Davala im je rukom znak da joj se približe, no nije im toga prvoga dana ništa govorila. Glas se brzo proširio među njihovim obiteljima, susjedima, Međugorjem, Bijakovićima, Brotnjom, Hercegovinom.
 
Trideset i devet godina nakon toga, rijeke ljudi i dalje se uspinju na Podbrdo ili Brdo ukazanja. Tih nekoliko stotina metara iznad mjesta Bijakovići uspone obilježavaju molitva i tišina, vapaji za ozdravljenjem, traženje utjehe u vjeri, potraga za mirom. A tako je, kako su kazali vidioci, Gospa njima već prvog tjedna i poručila: 'Ja sam Kraljica Mira'. I od tada je, najviše usmenom predajom, župa Međugorje postala najbrže rastuće
 kršćansko svetište na svijetu. Upravo vezano za Brdo ukazanja, krenula su kasnije i mnoga svjedočanstva o ozdravljenjima, što je Međugorju dalo novu dimenziju.
 
Hodočasnici u Međugorju stvaraju sliku svjetskoga središta, šire toleranciju, svojim ponašanjem pozivaju na jednakost svih rasa i naroda, šire pozitivne vibracije. Znajući za povijest Bosne i Hercegovine, za stradanja u ratu devedesetih godina prošloga stoljeća, mnogi će se zapitati i je li Gospin poziv na mir 1981. godine bio najava krvavoga rata na ovim prostorima.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!