Međunarodni susret europskih tajništva Kursilja u Asizu

Poseban naglasak bio je na djelovanju mladih animatora, po čemu se Hrvatska ističe u odnosu na druge europske zemlje.

1.jpg
Autor
Dajana Ravlija/laudato.hr/D.R.
Fotograf
Dajana Ravlija
Objavljeno:
 
25.11.2019 16:47

U Asizu se održao susret europskih tajništva Malog tečaja kršćanstva – Kursilja, na kojem sudjeluje i Hrvatska s trinaest predstavnika. Susret je započeo u četvrtak 21. studenog, a završio u nedjelju 24. studenog. Na susretu sudjeluju predstavnici Njemačke, Austrije, Nizozemske, Mađarske, Engleske, Irske, Italije, Gibraltara, Španjolske, Češke, Portugala i Ukrajine. Na susretu sudjeluje i biskup José Ángel Saiz Meneses, biskup Terrasse, kao i predsjednik svjetskog tajništva Kursilja, José Adolfo Moguel iz Meksika.

Prvo predavanje pod nazivom „Izazovi evengelizacije u današnjoj Europi“ održao je mons. Verruchi, umirovljeni biskup Ravenne. Biskup je naglasio kako je svaki suradnik pozvan svjedočiti o svom osobnom susretu s Isusom Kristom, koji je u središtu evangelizacijske uloge Kursilja.

- Duh Sveti nas neprestano nadahnjuje i rađa u nama novo proljeće – rekao je biskup Verruchi.

Hrvatski predstavnici su održali tri predavanja u kojima su predstavili svoj rad s krizmanicima, braniteljima i obiteljima. Poseban naglasak bio je na djelovanju mladih animatora, po čemu se Hrvatska ističe u odnosu na druge europske zemlje. Mladi su svjedočili o svom radu, te predstavili razne timove koji djeluju unutar Kursilja u Hrvatskoj. Svoje svjedočanstvo o 45-godišnjem radu u Kursilju je dao i velečasni Andrija Vrane, voditelj Kursilja u Hrvatskoj.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!