Meksički biskupi pozvali na pravdu nakon ubojstva katoličkog svećenika

Svećenik Guzmán Vega izboden je na smrt u noći 22. kolovoza u svojoj župi Cristo Rey de la Paz u Matamorosu.

6.jpg
Autor
catholicnewsagency.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
flickr.com
Objavljeno:
 
29.08.2019 13:44

Meksički biskupi pozvali su civilne vlasti na pravdu nakon ubojstva José Martína Guzmána Vege, svećenika iz Matamorosa.

Svećenik Guzmán Vega izboden je na smrt u noći 22. kolovoza u svojoj župi Cristo Rey de la Paz u Matamorosu, pograničnom gradu u blizini američke države Texas.

- Izražavamo svoju solidarnost i nudimo zagrljaj vjere njegovoj rodbini, prijateljima i vjernicima laicima voljene biskupije Matamoros. Po našoj vjeri znamo da smrt nije kraj i da ljubav uništava smrt, jer nada je pobjeda u očaju - stoji u izjavi Meksičke biskupske konferencije.

Meksički biskupi zatražili su od vlasti da provedu istragu kako bi se utvrdile činjenice o ubojstvu te provela pravda.

- Iz naše vjere u uskrsnuće s pouzdanjem vjerujemo da ga je Dobri pastir, Isus Krist, doveo do odmora na sjajnim poljima i pašnjacima vječnosti s Njim - rekli su biskupi.

Ukazali su na činjenicu kako je nova smrt katoličkog svećenika u Meksiku pokazatelj stalnog problema nasilja u društvu te zemlje.

Katolički multimedijski centar, koji vodi evidenciju o ubojstvima i napadima na svećenike u Meksiku, rekao je da se napad "pridružuje dugom popisu vjerskih ubijenih posljednjih godina".

- Guzmán Vega je 27 svećenik ubijen od 2012. do 2019. godine. Do sada je ove godine zabilježeno nekoliko incidenata protiv svećenika i vjerskih osoba, poput slučaja svećenika strijeljanog i ranjenog u Cuernavaci, državi Morelos te prijetnji smrću nad nekoliko svećenika u raznim područjima od Veracruza. 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!