Meksički svećenik koji je proživio koronavirus: Bog djeluje u patnji

Katolički svećenik Antonio Pérez Hernández jedan je od mnogih koji su hospitalizirani zbog koronavirusa.

6.jpg
Autor
catholicnewsagency.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
catholicnewsagency.com
Objavljeno:
 
26.05.2020 17:41

Proživljavajući iskustvo patnje i boli iz 'prve ruke' je posvjedočio kako je u svemu tome otkrio Božju blizinu.

Kako prenosi Catholic News Agency, nakon što se razbolio od virusa, Perez je primljen u bolnicu gdje je dijelio sobu s drugim pacijentima. Neki od njih su umrli.

- Dok sam bio tamo, pitao sam se je li došlo vrijeme da me Bog pozove u svoju prisutnost. I tada otkrijete napuštanje, potpuno odustajanje od toga da kažem Gospodinu: 'Evo me, ako me želiš pozvati k sebi. Ako me želiš napustiti, također sam voljan. Samo te molim da mi dadeš snagu da odriješim svoju braću koja boluju od iste bolesti' - prisjeća se Perez kazavši da je unatoč bolesti njegovo iskustvo u bolnici bilo lijepo i oslobađajuće jer je osjećao Božju ljubav.

Dok je bio u bolnici, uvijek se predstavio kao svećenik te je davao odrješenje bolesnicima koji su to tražili. Rekao je da je pronašao Krista u bolesnima i da su ga ti trenuci podsjetili da svi trebaju Isusa. Svjedočio je kako četiri pacijenta umiru, ali rekao je da je na njihovim licima vidio utjehu i mir jer su primili oproštenje grijeha.

Primijetio je kako su se kroz stalnu molitvu bolničke sobe pretvarale u mjesta mira gdje se može osjetiti i susresti Božja prisutnost. Nakon što je ozdravio i bio otpušten iz bolnice, mnogi su bili u jednu ruku tužni.

- Govorili su mi: 'Oče, nedostajat ćeš nam, dao si nam nadu, dao si da osjetimo Krista usred svega ovoga.' Rekao sam im da će Krist ostati s njima, da ja odlazim, ali Krist ostaje - izjavio je.

Pérez vjeruje da Bog koristi ovu pandemiju kako bi liječio naša srca i kako bi vidjeli što nam je doista važno.

- Uvijek dođe vrijeme kada imate samo svoju bolničku odjeću i ništa drugo. Ali u tom trenutku doživite to 'napuštanje' da kažete Bogu: 'Gospodine, imam te. Što još želim ako imam tebe?'

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!