Mladifest – duhovni odmor za mlade

I ove godine se u Međugorju održava 28. Mladifest, međunarodni molitveni susret mladih pod geslom „Da ljubav vaša sve više raste“ (Fil1, 9).

20451861_1395340330579348_7810423877177511600_o.jpg
Autor
Laudato/N.B.
Fotograf
Photography by Fr. IDI
Objavljeno:
 
03.08.2017 11:51

Međunarodni molitveni susret mladih - „Mladifest“ u Međugorju svake godine okuplja više od 50.000 mladih i 500 svećenika iz cijelog svijeta. Mladi se ondje mole, svjedoče, pjevaju, sudjeluju na misi, krunici i raznim koncertima duhovne glazbe. Pravi duhovni odmor za mlade.

Tako se i ove godine nepregledno mnoštvo mladih sabralo kako bi u zajedništvu i pjesmi slavili Gospodina pod okriljem nebeske zaštitnice, naše Majke Marije.

Dolaze sa gotovo svih strana svijeta. Ured informacija iz Međugorja bilježi skupine hodočasnika iz Austrije, Njemačke, Švicarske, Španjolske, Libanona, Slovačke, Poljske, Koreje, SAD-a, Irske, Italije, Francuske, Češke, Gabona, Malte, Kine, Hong Konga, te dakako Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

1. kolovoza večernjom sv. Misom službeno je započeo susret, na kojoj koncelebrira veliki broj svećenika.

Kroz sv. Mise, predavanja, svjedočanstva i klanjanja mladi će kroz ovih 5 dana zasigurno proživjeti ljepotu Božje prisutnosti te snagu zajedništva koja dolazi od Gospodina.

Kao i prijašnjih godina, i ove godine, slavlja i program tijekom cijelog Mladifesta animirat će zbor koji se sastoji od stotinjak članova iz Izraela, Portugala, Španjolske, Koreje, Francuske, Njemačke, Austrije, Italije, Mađarske, Poljske, Češke, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Susret traje do nedjelje, 6. kolovoza.  
 
- Podaci sami za sebe govore da mladi vole dolaziti u Međugorje i sudjelovati u festivalu molitve i pjesme. Mnogi mladi svjedoče da se nakon festivala osjećaju duhovno uzdignuti i da se okrijepljeni vraćaju u svoje domove i svojim svakodnevnim obvezama - istaknuo je jedan od odugogodišnjih organizatora ˝Mladifesta˝ fra Danko Perutina.

Kako nam je otkrio fra Danko, mladi se zajedno sa svojim voditeljima i svećenikom smještaju u vlastitoj organizaciji po obiteljskim kućama, tj. pansionima ili hotelima.

U poveznici možete pogledati cijeli program festivala!

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu