Mons. Puljić: Poruka susreta u Bariju je optimizam i nada

Susret biskupa mediteranskih zemalja.

64.jpg
Autor
ktabkbih.net/Laudato/J.B.
Fotograf
ktabkbih.net
Objavljeno:
 
23.02.2020 15:49

Nakon susreta biskupa mediteranskih zemalja, koji je održan u Bariju od 19. do 23. veljače pod geslom 'Sredozemlje – granica mira', predsjednik HBK i nadbiskup zadarski mons. Želimir Puljić dao je intervju za Katoličku tiskovnu agenciju.

Zahvalio se Talijanskoj biskupskoj konferenciji, koja je i organizator ovog susreta, na čelu s njihovim predsjednikom i svim predavačima, koji su 'svojim razmišljanjima – povijesnim, teološkim, uspjeli senzibilizirati za ovo područje svijeta i Crkve, za ovo područje koje, na žalost kao što znamo, nije mirno'.

Na pitanje koja je poruka ovog susreta nadbiskup Puljić je kazao da je to poruka 'optimizma i kršćanske nade za Crkve koja živi svoje muke i poteškoće: Ne bojte se, ohrabrite se; Duh Sveti vodi Crkve; dajte svoje svjedočanstvo!'

- Jedna profesorica je lijepo rekla: postoji svjedočanstvo mučeništva koje je Crkvi potrebno. U tom kontekstu i ove Crkve koje su, skoro bih rekao, pred nestankom osobito u istočnim dijelovima Europe i Azije, valja podržati, dati im ohrabrenje i reći im: ne bojte se; ostanite i, kao što je danas istaknuto, boriti se za njihovo pravo da ostanu i da, ako trebaju, mogu i otići i da se mogu vratiti. To je na neki način možda i poruka ovoga susreta - kazao je mons. Puljić

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

 

Fotogalerija
62

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!