Mons. Rogić: Ideja je da zemlje Mediterana budu vapaj za mir u svijetu

Ljepota susreta u Bariju je i što se s drugim Crkvenim predstavnicima može ne službeno susresti i razmijeniti mišljenje.

68.jpg
Autor
ktabkbih.net/Laudato/J.B.
Fotograf
ktabkbih.net
Objavljeno:
 
24.02.2020 09:46

Na susretu biskupa mediteranskih zemalja, koji je od 19. do 23 veljače održan u Bariju, sudjelovao je i biskup šibenski mons. Tomislav Rogić. Susret u Bariju organizirala je Talijanska biskupska konferencija, a tema je bila 'Sredozemlje – granica mira'

U intervjuu za Katoličku tiskovnu agenciju kazao je su biskupi na susretu suosjećali sa Crkvama na Bliskom Istoku i sjevernoj Africi koji su davali svjedočanstva mučeništva i svjedočenja svoje vjere u tako teškim uvjetima.

- Ideja, koja je rođena na ovom susretu i iz koje je rođen ovaj susret, jest da doista zemlje Mediterana budu jedan vapaj za mirom u svijetu jer se silnice svjetskih sila lome tu negdje po Mediteranu. Zapravo, možda možemo najviše učiniti prije svega zajedničkom molitvom da Bog izvede tu lađu Mediterana na mirnije more i dadne utjehu na tom burnom mediteranskom moru. U tom duhu je i uzeta biblijska ikona, slika iz Svetog Pisma kojom će se voditi dokument odnosno tekst koji će izići kao plod ove rasprave, da Isus utiša oluju na moru i ohrabri svoje učenike da vjeruju u njega i da lađa nastavi ploviti dalje prema cilju - kazao je biskup za KTA.

Naglasio je kako je ljepota ovog susreta što se s drugim Crkvenim predstavnicima može ne službeno susresti i razmijeniti mišljenje.

- Ti neslužbeni susreti na ovim sastancima su prilika za nova prijateljstva i poznanstva i izmjenu razmišljanja i iskustava na osobnoj razini nas biskupa koji vodimo pojedinu mjesnu Crkvu i koji trebamo zajedno razmišljati i ići prema cilju ostvarenja Katoličke Crkve - kazao je mons. Rogić.
Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!