Na molitvi s Papom bilo 90.000 vjernika

Marijanskom Večernjom u tirinškom hodočasničkom svetištu Etzelbach u Eichsfeldu papa Benedikt XVI. zaključio je drugi dan svog pohoda Njemačkoj gdje se okupilo 90.000 vjernika.

papa-e.jpg
Marijanskom Večernjom u tirinškom hodočasničkom svetištu Etzelbach u Eichsfeldu papa Benedikt XVI. zaključio je drugi dan svog pohoda Njemačkoj. Na 20-hektarskom polju u najvažnijem istočnonjemačkom svetištu, uz veliku gotičku kapelu, oko 90.000 vjernika slavilo je u petak navečer, 23. rujna, Večernju s Papom. Na molitvi je sudjelovalo oko 20.000 vjernika više nego na papinskoj misi na berlinskom Olimpijskom stadionu prethodnoga dana, izvijestila je IKA.

U svom nagovoru papa Benedikt XVI. izložio je srž poruke marijanskoga hodočasničkog svetišta. Također se osvrnuo na geslo Papina posjeta Njemačkoj: "Gdje je Bog, tu je budućnost". Navedeno geslo preuzeto je iz Papine propovijedi održane prije četiri godine u najvećem austrijskom marijanskom svetištu Mariazell. "Uistinu, gdje dopustimo Božjoj ljubavi da djeluje na cijeli naš život, ondje je nebo otvoreno", rekao je Papa.

Marija pod križem "prati i štiti ljude na njihovim životnim putovima". S tom sigurnošću kroz stoljeća su i brojni ljudi od 16. stoljeća sve do danas hodočastili milosnom liku Gospe s Isusom u naručju koja se nalazi u Etzelbachu, rekao je Benedikt XVI.

Na Večernjoj je sudjelovalo 55 kardinala i biskupa, od kojih je devet bilo s Papom na oltaru. Molitve vjernika izrečene su na nekoliko zapadnih i istočnih europskih jezika, uključujući sorbijski, poljski i mađarski.

U vođenju pretprograma i za vrijeme same molitve sudjelovalo je oko 1.100 osoba, uglavnom članova zborova i glazbenih skupina. Po prvi put je na teritoriju Tiringije korišten i papamobil, kojim se papa Benedikt XVI. provezao oko 500 metara između skupina hodočasnika.

Izvor: IKA

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!