Nadbiskup Meisner protiv slanja djece u jaslice

Kölnski nadbiskup kardinal Joachim Meisner oštro je kritizirao rastući trend slanja beba u jaslice, pozivajući majke da odgajaju svoju djecu. "Smatram da je strašno to što se svim argumentima pokušava djecu već u njihovim prvim godinama života uzeti iz majčine blizine i smjestiti ih u jaslice i vrtiće", rekao je nadbiskup na misi u Bonnu.

jaslice2.jpg
Objavljeno:
 
26.08.2012 00:00

Kölnski nadbiskup kardinal Joachim Meisner oštro je kritizirao rastući trend slanja beba u jaslice, pozivajući majke da odgajaju svoju djecu.

"Smatram da je strašno to što se svim argumentima pokušava djecu već u njihovim prvim godinama života uzeti iz majčine blizine i smjestiti ih u jaslice i vrtiće", rekao je nadbiskup na misi u Bonnu. Također je komentirao vruću političku "raspravu o skrbi" u Njemačkoj.

Beba koju majka prerano napusti ili je odvoje od nje mogla bi trpjeti duševne štete, upozorio je bivši berlinski biskup. Istaknuo je kako su partijski psiholozi bivšeg DDR-a uzroke glavnih problema s mladima pripisivali državnim vrtićima u kojima su djeca trajno boravila. "Moglo bi se dogoditi da naše društvo navuče istu nesreću na naš narod i na njegovu budućnost", upozorio je kardinal Meisner.

U Njemačkoj je upravo aktualna politička rasprava na temu "cjelodnevnih vrtića ili odgoja kod kuće". S tim u skladu 11 saveznih država priprema prijedlog odluke kojom će od Gornjeg doma njemačkoga parlamenta tražiti da odbije plaćanje naknade majkama koje same žele kod kuće odgajati svoju djecu.

Ministar obitelji i senatori saveznih država u zajedničkoj su izjavi javnosti obrazložili da bi uvođenje novčane pomoći bilo pogrešno jer bi obitelji navelo da se odreknu svog zakonskog prava na jasličku i vrtićku pomoć u odgoju djece. Savezna vlada predvidjela je od idućeg kolovoza isplatu novčane potpore roditeljima koji svoju djecu mlađu od tri godine neće slati u državne jaslice.

Izvor: IKA

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!