Najpoznatija časna sestra na Oscarima

Majka Dolores Hart, američka benediktinka, nekadašnja je popularna američka glumica koja je poznata po filmovima s Elvisom Presleyom, a kratak dokumentarac „Bog je veći od Elvisa“ koji govori o njezinom životu bio je nominiran za Oscara. Iako nije osvojila prestižnu nagradu, majka Dolores osvojila je američke medije pojavivši se na crvenom tepihom.

hart2.jpg
Objavljeno:
 
01.03.2012 00:00

Majka Dolores Hart, američka benediktinka, nekadašnja je popularna američka glumica koja je poznata po filmovima s Elvisom Presleyom, a kratak dokumentarac „Bog je veći od Elvisa“ koji govori o njezinom životu bio je nominiran za Oscara. Iako nije osvojila prestižnu nagradu, majka Dolores osvojila je američke medije pojavivši se na crvenom tepihom.

Kako je rekla novinarima te večeri, oduševljena je što ima priliku biti na dodjeli nagrade Oscar.

Naime, majka Dolores se nakon više od 50 godina vratila u Hollywood. Kao mlada djevojka probijala se prema zvjezdanom statusu vrhunske glumice. Poznata je po radu s partnerom Elvisom, kojega je kao 19-godišnjakinja u filmu „Loving You“ i poljubila. No, kako je rekla za jedan američki časopis, majka Dolores je s Elvisom nakon snimanja redovito čitala Bibliju. Nakon filma „Franjo Asiški“ u kojem je glumila svetu Klaru, odlučila je otići u bendiktinski samostan u Sjedinjenim Američkim Državama.

Na vrhuncu svoje karijere i zaručena, osjetila je nezadovoljstvo holivudskom karijerom. Posvetivši se u potpunosti vjerskom životu i odlučivanju na samostanski život, iznenadila je sve.

Posljednjih pola stoljeća, u samostanu, majka Dolores posvećena je molitvi i tišini.

Izvor: Laudato

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu