Naši srednjoškolci osvojili dva srebra i bronce na prestižnom informatičkom natjecanju

Radi se o međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u programiranju u Azerbajdžanu na kojem je nastupilo 327 natjecatelja iz 87 zemalja.

computer-339836_1280.jpg
Autor
Hina/Laudato/M.P.
Fotograf
pixabay.com
Objavljeno:
 
11.08.2019 08:40

Učenici Patrik Pavić i Krešimir Nežmah osvojili su srebrne, a Dorijan Lendvaj i Pavel Kliska brončane medalje na 31. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Azerbajdžanu, izvijestili su u subotu iz Hrvatskog saveza informatičara (HSI). Sva četvorica učenici su zagrebačke XV. gimnazije. 
 
Na međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u programiranju, koje se od 4. do 11. kolovoza održava u Azerbajdžanskom gradu Baku, nastupilo je 327 natjecatelja iz 87 zemalja. 
 
Riječ je o najprestižnijem natjecanju takve vrste, istaknuli su iz informatičkog saveza.
 
- Svi članovi najmlađe informatičke reprezentacije u povijesti hrvatskih nastupa na međunarodnim olimpijadama učenici su XV. gimnazije iz Zagreba. Patrik i Dorijan učenici su 1. razreda, Krešimir je učenik 2. razreda, a Pavel učenik 3. razreda navedene škole - izvijestili su iz HSI-a. 
 
Nastup i pripreme informatičara organizirao je Hrvatski savez informatičara, a program se financira iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu.
 
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!