Nastavljena podrška nadbiskupa Chicaga, mons. Cupicha, Laudato TV-u

Za svoga boravka u SAD-u za vrijeme kojeg promovira dokumentarni Laudatov film „In odium fidei – Iz mržnje prema vjeri“ i Laudato obiteljsku televiziju, direktorica Laudata Ksenija Abramović u ponedjeljak 9. ožujka ostvarila je susret s nadbiskupom nadbiskupije Chicago, mons. Blaiseom Cupichem, u sjedištu njegove rezidencije u Chicagu.

cupic.jpg
Autor
Laudato/K.A.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
10.03.2015 18:29

U posjeti kod nadbiskupa Cupicha bio je i fra Jozo Grbeš, kustos Hrvatske franjevačke kustodije Sv. Obitelji u SAD-u i Kanadi. Mons. Cupich je i u toj prigodi izrazio podršku projektu pokretanja Laudato obiteljske TV, ohrabrivši Abramović da nastavi s radom u tom dijelu svoga evangelizacijskog poslanja u Domovini, a TV će svojim programom biti glas iz Lijepe Naše i Hrvatima u svijetu. Abramović je zahvalila mons. Cupichu na podršci te su oboje izrazili radost zbog skorog zajedničkog viđenja u Hrvatskoj, domovini obiteljskih korijena nadbiskupa Cupicha.

Mons. Cupich se kod fra Joze Grbeša zanimao za život zajednice Hrvata u Chicagu o kojima pastoralno brinu hrvatski svećenici. S radošću je prihvatio poziv fra Joze da na Cvjetnu nedjelju, 29. ožujka, mons. Cupich pohodi Hrvate u Hrvatskom kulturnom centru u Chicagu, na susretu u organizaciji društva „Hrvatska žena“. Naime, svake godine na Cvjetnicu, „Hrvatska žena“ organizira humanitarni događaj kojim pomaže potrebne u Hrvatskoj, BiH, SAD-u i drugdje u svijetu. Ove godine taj će događaj biti osobito svečan pohodom mons. Cupicha i njegovim susretom sa svojim sunarodnjacima, ovaj put u službi čikaškog nadbiskupa.

Također, Abramović je 9. ožujka pohodila i Generalni konzulat RH u Chicagu te je razgovarala s Jelenom Grčić Polić, generalnom konzulicom u Chicagu.

obitelj-malih-marija.com
rastimo-u-vjeri.com
 

Fotogalerija
photo4

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!