Nezaposlen otac pokušao ukrasti dječju hranu, policajci pokazali ljudskost

U španjolskom gradu Zaragozi lokalni su policajci pokazali ljudskost nakon što su uhvatili čovjeka u krađi.

8.jpg
Autor
lavozdegalicia.eslaudato.hr/D.R.
Fotograf
Twitter
Objavljeno:
 
23.06.2020 17:22

Nacionalna španjolska policija na svom je Twitter računu izvjestila o inspirativnom događaju događaju koji se zbio prije mjesec dana u Zaragozi. Naime, neimenovani 35-godišnji muškarac ušao je u trgovinu, uzeo četiri bočice dječje hrane i sakrio ih u svojoj odjeći. Zaštitar je primijetio neprirodno ponašanje muškarca te ga je uhvatio u krađi i pozvao policiju. Upravo tu priča započinje.

Kako prenosi La Voz de Galicia, policajci su ispitali čovjeka koji je ukrao dječju hranu. On im je priznao kako je nezaposleni otac, a s obzirom na trenutnu zdravstvenu i ekonomsku situaciju nema dovoljno sredstava za život. Policajci su ga odlučili pustiti, dok je jedan od njih platio iznos ukradene hrane.

Promatrači su bili oduševljeni ovom gestom policajaca, koji se u posljednje vrijeme kroz medije provlače u drugačijem kontekstu. Kako prenosi španjolski list, neki od njih su zapljeskali policajcima, izjavivši kako je krađa bila 'razumljiva' s obzirom na okolnosti. Više od toga bilo im je drago vidjeti kako su policajci pomogli čovjeku premda su time prekoračili opis svog posla. 
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!