Nezaposlenost potkopava ljudsko dostojanstvo

Poruka koju je uputio Sveti Otac predsjedniku ekvadorske biskupske konferencije nadbiskupu Antoniju Arreguiu Yarzi, u povodu drugog Ekvadorskog nacionalnog obiteljskog kongresa, objavljena je danas, prenijela je Vatikanska izvještajna služba.

fem2.jpg
Objavljeno:
 
10.11.2011 00:00

Poruka koju je uputio Sveti Otac predsjedniku ekvadorske biskupske konferencije nadbiskupu Antoniju  Arreguiu Yarzi, u povodu drugog Ekvadorskog nacionalnog obiteljskog kongresa, objavljena je danas, prenijela je Vatikanska izvještajna služba (Vatican Information Service, VIS).

Benedikt XVI. je u poruci napisao da obitelj kao savez ljubav i iskrena obveza između muškarca i žene ne postoji sama za sebe. „Po svom pozivu predivno pridonosi zajedničkom društvenom dobru i misijskom poslanju Crkve. Društvo nije samo skupina individualaca već izraz odnosa između ljudi – muža i žene, roditelja i djece i njihove rodbine. Svaka obitelj, preko svoje djece, daje društvu svoje bogatstvo.“

Kako je naglasio Sveti Otac, rad i odmor na poseban su način vezani uz život obitelji: utječu na odluke koje obitelj donosi te na odnose između bračnih drugova te na odnos roditelja i djece kao i na veze s društvom i s Crkvom.

„Putem svog rada čovjek upoznaje sebe kao dionika Božjeg plana za sva stvorenja. Zbog toga nezaposlenost ili nesiguran posao uništavaju čovjekovo dostojanstvo,  te ga tjeraju u očaj, kriminalne aktivnosti i nasilje“, ustvrdio je Papa. Stoga je poručio da je svakoj osobi potrebno osigurati dostojanstven i stabilan posao kako bi svi mogli sudjelovati u razvoju društva a pritom i stvarati obitelji.

Izvor: VIS

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu