Obljetnica Gospina ukazanja u Banneuxu

Vidjelica Mariette Beco doživjela je 90 godina života, a umrla je 2011. u Banneuxu.

2.jpg
Autor
povijest.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
povijest.hr
Objavljeno:
 
15.01.2020 15:16

Na današnji dan 1933. godine belgijska djevojčica Mariette Beco doživjela je svoju prvu viziju Blažene Djevice Marije, piše Povijest.hr.

Dogodilo se to u mjestu Banneux u Belgiji, jugoistočno od grada Liègea i nekih 30-tak kilometara od tromeđe Belgije, Nizozemske i Njemačke. Mariette Beco imala je tada 11 godina, a Gospa joj se ukazivala sve do 2. ožujka iste godine, dakle tijekom mjesec i pol dana.

Katolička crkva priznala je ukazanja u Banneuxu. Mariette Beco rekla je da joj se Gospa prikazala u bijeloj odjeći i da ju je uputila da pije iz tamošnjeg malog izvora, za koji je rekla da je namijenjen liječenju i to za sve nacije.

Gospu iz Banneuxa nazivaju i Djevicom siromaha. Tamo se danas nalazi poznato Marijansko svetište u koje znaju hodočastiti Hrvati iz Njemačke, Belgije i Nizozemske. Svetište u Banneuxu posjetio je i papa bl. Ivan Pavao II.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!