Odgođena beatifikacija Fultona Sheena

Beatifikacija nadbiskupa Sheena trebala se održati 21. prosinca.

4.jpg
Autor
catholicnewsagency.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
catholicnewsagency.com
Objavljeno:
 
04.12.2019 11:40

Predviđena beatifikacija sluge Božjega nadbiskupa Fulton J. Sheena odgođena je nakon što je nekoliko američkih biskupa zatražilo da se ovom slučaju dade više vremena za ispitivanje, objavila je Catholic News Agency.

Beatifikacija nadbiskupa Sheena trebala se održati 21. prosinca.

- S dubokim žaljenjem biskup Peorije Daniel Jenky objavljuje da ga je Sveta Stolica obavijestila da će beatifikacija Fultona Sheena biti odgođena - navodi se u priopćenju iz biskupije.

Biskupija je iz Vatikana prvobitno dobila vijest da je beatifikacija odobrena za prosinac. Međutim, u ponedjeljak 2. prosinca stigla je vijest da je Sveta Stolica odlučila odgoditi datum beatifikacije na zahtjev nekolicine članova Američke Biskupske konferencije koji su zatražili daljnje razmatranje.

- Biskup Jenky izražava duboku tugu zbog te odluke. Osobito je još više zabrinut za mnoge vjernike koji su odani Sheenu, a koje će ta vijest pogoditi - stoji u priopćenju.

Jenky je čvrsto uvjeren u svetost Sheena te je uvjeren da će Sheen biti proglažen blaženim. Biskupija Peoria izričito je navela da odgoda nije rezultat navoda o zlostavljanju maloljetnice.

- Važno je vjernicima poručiti da navodi nikad nisu postojali niti da postoji ijedna tvrdnja protiv Sheena koja uključuje zlostavljanje maloljetnice - dodaje se u priopćenju.

U priopćenju nije otkriveno tko je od biskupa ili koliko njih zatražilo odgodu.

Biskupija je kazala da je u ispitivanju Sheenovog života tijekom procesa beatifikacije definitivno dokazano da je on bio uzorni model kršćanskog ponašanja i uzor vodstva u Crkvi. Ni u jednom trenutku njegov život vrlina nije doveden u pitanje.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu