Otmičari pustili jednog od četvorice nigerijskih bogoslova

Otmice kršćana u Nigeriji umnožile su se posljednjih mjeseci.

24.jpg
Autor
catholicnewsagency.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
catholicnewsagency.com
Objavljeno:
 
21.01.2020 12:27

Jedan od četvorice nigerijskih bogoslova koji su oteti ovog mjeseca oslobođen je nakon 10 dana zatočeništva, prenosi Catholic News Agency.

Oslobođeni sjemeništarac, koji još nije identificiran, liječi se u katoličkoj bolnici u Kadunu u Nigeriji zbog ozljeda koje je zadobio od otmičara. Trojica bogoslova otetih s njim još uvijek su u zatočeništvu.

- Od trenutka otmice, ovaj se bogoslov opirao otmičarima. Otmičari su ga pretukli, što je dovelo do fraktura nekih dijelova tijela - rekao je neimenovani izvor za CNA.

Bogoslova su otmičari su bacili niz cestu još 18. siječnja, a kad su ga pronašli brzo su ga odveli u bolnicu. Prema neimenovanom izvoru, čini se da su ga otmičari pustili jer su vidjeli da bogoslov neće preživjeti svojim opiranjem.

Oteti bogoslovi bili su studenti prve godine filozofije. Radi se o Piusu Kanwaiju (19), Peteru Umenukoru (23), Stephenu Amosu (23) i Michaelu Nnadiju (18). Oteti su u noći 8. siječnja u polusatnoj operaciji kojom su otmičari, obučeni u vojnu uniformu i naoružani puškama, krenuli na katoličku bogosloviju u kojem živi 268 bogoslova.

Otmice kršćana u Nigeriji umnožile su se posljednjih mjeseci, a cijela situacija potaknula je crkvene vođe da izraze ozbiljnu zabrinutost zbog sigurnosti svojih vjernika te su pozvali vladu na prioritet sigurnosti svojih građana.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!