Papa Franjo čestitao kardinalu Vinku Puljiću 50 godina svećeništva

Papa Franjo uputio je čestitku kardinalu Vinku Puljiću povodom proslave 50 godina svećeništva.

1.jpg
Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
KTA
Objavljeno:
 
30.06.2020 11:31

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić zaređen je 29. lipnja 1970. godine po rukama đakovačkog biskupa Stjepana Bauerleina za svećenika banjalučke biskupije. Dvadeset godina kasnije imenovan je vrhbosanskim nadbiskupom i metropolitom na iznenađenje mnogih.

- Našemu časnom bratu uzoritom gospodinu kardinalu Vinku Puljiću, vrhbosanskom nadbiskupu metropoliti, koji će proslaviti zlatni jubilej svećeničkoga ređenja na svetkovinu apostolȃ Petra i Pavla, od srca čestitamo ovaj sretan spomen i, sjećajući se dugoga djelovanja u nadbiskupiji, koja mu je povjerena, i u Biskupskoj konferenciji Bosne i Hercegovine, koje je marljivo vršio, i pohvaljujući njegovo revno zauzimanje za širenje vjere, njegovanje pravde, obranu ljudskoga dostojanstva i promicanje mira u gradu, koji se naziva europski Jeruzalem, njemu i njegovu stadu najljubaznije podjeljujemo apostolski blagoslov, prepoznajući ujedno njegovu vjernost prema nasljedniku blaženoga Petra za kojega, na kraju, želimo njegove molitve - stoji u čestitci koju je potpisao papa Franjo. 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!