Dostavljeni respiratori koje je Papa darovao za zaražene u Ekvadoru

Prema službenim informacijama, koronavirusom je zaraženo gotovo 54.000 Ekvadoraca, dok ih je preminulo više od 4400.

10.jpg
Autor
vaticannews.va/laudato.hr/D.R.
Fotograf
vaticannews.va
Objavljeno:
 
27.06.2020 19:35

Početkom tjedna, apostolski nuncij u Ekvadoru dostavio je ministru javnog zdravstva te zemlje dva respiratora namijenjena bolnici 'Eugenio Espejo' u glavnom gradu Quitu, piše Vatican News.

- Gesta kojom se želi svima otvoriti oči, kako bi bili pažljiviji prema potrebama bližnjih, prema ruci koja traži - riječi su kojima je apostolski nuncij u Ekvadoru, nadbiskup Andrés Carrascosa Coso, opisao odluku pape Franje da toj latinskoameričkoj zemlji daruje dva respiratora za pomoć oboljelima od koronavirusa.

U intervjuu za našu radijsku postaju nuncij je napomenuo da se posavjetovao s ekvadorskim ministrom javnog zdravstva, koji mu je predložio da se medicinski uređaji daruju bolnici 'Eugenio Espejo' u glavnom gradu Quitu, koja je uporišna točka za cijelu zemlju. Dostavili su ih u srijedu, u nazočnosti ministra za javno zdravstvo, zamjenika ministra vanjskih poslova i ravnateljice bolnice.

- Bio je to vrlo srdačan trenutak. Naravno, riječ je o 'kapi u moru', no dva su uređaja dočekana s velikom radošću, jer se u tome prepoznaje Papina brižna i očinska gesta za tu zemlju koja trpi zbog vrlo osjetljive situacije - rekao je nuncij.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!