Papa odobrio beatifikaciju preminulog programera

Acutis je umro od leukemije u dobi od 15 godina, ali je svoju bolest prikazao za papu i za Crkvu.

3.jpg
Autor
catholicnewsagency.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
carloacutis.com
Objavljeno:
 
24.02.2020 16:58

Sluga Božji Carlo Acutis, talijanski tinejdžer i računalni programer koji je umro 2006. godine uskoro će se naći na popisu katoličkih blaženika, prenosi Catholic News Agency.

Naime, Vatikan je u subotu objavio da izlječenje brazilskog djeteta 2013. godine, koje je bolovalo od rijetke kongenitalne anomalije gušterače, nema medicinskog objašnjenja te da se pripisuje čudu Carla Acutisa.

Liječničko vijeće Kongregacije za proglašenjem svetih priznalo je čudo u studenom prošle godine, a papa Franjo dao je odobrenje za beatifikaciju prošlog petka.

Acutis je umro od leukemije u dobi od 15 godina, ali je svoju bolest prikazao za papu i za Crkvu. Bio je pobožno dijete, prisustvovao je na svakodnevnoj misi, često molio krunicu te se ispovijedao jednom tjedno.

Bio je izuzetno nadaren u radu s računalima, a posebno se divio euharistiji. To je dvoje spojio tako što je napravio web stranicu koja donosi različita euharistijska čuda

Papa Franjo također je odobrio kanonizaciju dvoje blaženih. Riječ je o indijskom mučeniku iz 18. stoljeća, blaženom Lazaru zvanom Devasahayam, koji je od hinduizma prešao u katoličku vjeru te blažene Marije Francesce od Isusa, utemeljiteljice sestara kapucinskih trećeredaca iz Loana.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!