Papa potaknuo mlade na revoluciju ljubavi

Papa Bendikt XVI. susreo se u subotu, drugoga dana svoga posjeta Libanonu, s mladima iz Libanona i Bliskoga istoka okupljenima na trgu kraj maronitskog patrijarhata u Bkerkeu. Susreti Svetoga Oca s mladima uvijek su povezani s dvije riječi „nada" i „budućnost".

bm3.jpg
Objavljeno:
 
16.09.2012 00:00

Papa Bendikt XVI. susreo se u subotu, drugoga dana svoga posjeta Libanon,u s mladima iz Libanona i Bliskoga istoka okupljenima na trgu kraj maronitskog patrijarhata u Bkerkeu. Susreti Svetoga Oca s mladima uvijek su povezani s dvije riječi „nada" i „budućnost". Te su dvije riječi u stvarnosti Bliskoga istok imale posebno značenje, istaknuo je novinar engleskoga programa Radio Vatikana, dodajući da Papa mlade nije pozvao samo da budu „mirotvorci" nego da se suprostave svemu što se protivi životu: pobačaju, nasilju, preziru drugih, nepravdama i ratu.

Ohrabrivši okupljene mlade da traže ljepotu i teže dobrome, poglavar Crkve je pohvalio njihov entuzijazam i kreativnost. Podsjetio ih je da islam i kršćanstvo mogu živjeti zajedno bez mržnje, uz poštovanje vjere svake osobe, te tako mogu zajednički graditi slobodno i humanije društvo. Benedikt XVI. je istaknuo da je svjestan frustracija i teškoća te izazova pred kojima se nalaze mladi na Bliskome istoku zbog nedostatka sigurnosti i nezaposlenosti. No, podsjetio ih je da je tu rođen Isus i tu je stasalo kršćanstvo, te istaknuo da mladi trebaju biti protagonisti budućnosti svoje zemlje.

Govoreći mladima, Papa se obratio cijelome Bliskome istoku, potaknuvši sve stanovnike na otvorenost prema drugima, čak ako oni pripadaju različitih kulturalnim, vjerskim ili nacionalnim skupinama. „Poštujte ih, budite dobri prema njima.... To je prava revolucija ljubavi", poručio je Papa mladima.

Benedikt XVI. se posebno obratio mladima iz Sirije, pohvaliviš njihovu hrabrost, rekao im je da svojim obiteljima i prijateljima po povratku kući posvjedoče da ih Papa nije zaboravio i da suosjeća u njihovim patnjama. Vrijeme je za muslimane i kršćane da se ujedine i kako bi zaustavili nasilje i rat, poručio je papa Benedikt XVI. sa susreta s mladima u Libanonu.

Izvor: IKA

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!