Papa pozvao na molitvu za Bahame

Papa Franjo posjetit će Mozambik, Madagaskar i Mauricijus. Njegov pohod na Laudato TV pratite od 5. do 9. rujna.

12.jpeg
Autor
IKA/VaticanNews/Laudato/J.B.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
05.09.2019 12:48

Pod geslom 'Nada, mir i pomirenje' Papa je stigao u Maputo u Mozambiku. Na samom dolasku Papi su dobrodošlicu izrekli predsjednik Mozambika Filipe Nyusi i njegova supruga, piše IKA.

Tijekom dana Papa se susreo s predsjednikom i predstavnicima političkoga i društvenoga života te Diplomatskoga kora, a na programu mu se nalazi i ekumenski susret s mladima u Paviljonu Maxaquene, te susret s klerom, redovnicima i bogoslovima u katedrali Naše Gospe od Bezgrešnoga začeća (Nossa Senhora da Conceicao). Papa će također posjetiti i dom za djecu s ulice 'Matej 25'.

Papin pohod možete uživo pratiti na Laudato televiziji.

Tijekom leta prema Africi Papa se tradicionalno obratio novinarima, te ih pozvao da se mole za žrtve uragana koji je pogodio Bahame.

- Želio bih vas pozvati da svatko u svom srcu izmoli molitvu za žrtve uragana na Bahamima. To su siromašni ljudi koji iznenada izgube dom, izgube sve, čak i život. Neka svatko u svojem srcu izreče jednu molitvu za tu braću i sestre koji trpe zbog tih uragana na Bahamima - rekao je novinarima papa Franjo, prenosi Vatican News.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu