Papa Franjo čestitao 50. obljetnicu svećeničkog ređenja kardinalu Puljiću

Od srca čestitamo ovaj sretan spomen i, sjećajući se dugoga djelovanja u nadbiskupiji, koja mu je povjerena, i u Biskupskoj konferenciji Bosne i Hercegovine - stoji u čestitci.

kard-i-papa.jpg
Autor
nedjelja.ba/Laudato/D.T.
Fotograf
nedjelja.ba
Objavljeno:
 
28.06.2020 18:34
Papa Franjoje uputio čestitku vrhbosanskom nadbiskupu i metropolitu kardinalu Vinku Puljiću povodom zlatnog jubileja tj. 50 godina od njegova svećeničkog ređenja, na Petrovdan, 1969.
 
Čestitku donosimo u cijelosti.
 
'Našemu časnom bratu uzoritom gospodinu kardinalu Vinku Puljiću, vrhbosanskom nadbiskupu metropoliti, koji će proslaviti zlatni jubilej svećeničkoga ređenja na svetkovinu apostola Petra i Pavla, od srca čestitamo ovaj sretan spomen i, sjećajući se dugoga djelovanja u nadbiskupiji, koja mu je povjerena, i u Biskupskoj konferenciji Bosne i Hercegovine, koje je marljivo vršio, i pohvaljujući njegovo revno zauzimanje za širenje vjere, njegovanje pravde, obranu ljudskoga dostojanstva i promicanje mira u gradu, koji se naziva europski Jeruzalem, njemu i njegovu stadu najljubaznije podjeljujemo apostolski blagoslov, prepoznajući ujedno njegovu vjernost prema nasljedniku blaženoga Petra za kojega, na kraju, želimo njegove molitve'.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!