Počelo odbrojavanje do Svjetskog dana mladih 2013.

Oko 30.000 mladih započelo je ovoga vikenda u brazilskoj metropoli Rio de Janeiru odbrojavanje do katoličkog Svjetskog dana mladih u srpnju 2013. Točno godinu dana prije središnjeg događaja održan je susret pod geslom "Pripravite put", koji je trebao poslužiti kao probni test za Svjetski dan mladih.

WYD-2013-logo2.jpg
Objavljeno:
 
31.07.2012 00:00

Oko 30.000 mladih započelo je ovoga vikenda u brazilskoj metropoli Rio de Janeiru odbrojavanje do katoličkog Svjetskog dana mladih u srpnju 2013.

Točno godinu dana prije središnjeg događaja održan je susret pod geslom "Pripravite put", koji je trebao poslužiti kao probni test za Svjetski dan mladih.

Kako izvješćuje Kathpress, na trodnevnom događanju u središtu metropole sudjelovalo je svakoga dana po 12.000 mladih. Ulaznice su dobili besplatno. Bilo je raspoređeno i oko 5.000 volontera, dok bi ih na pravom susretu, za godinu dana, trebalo biti 65.000. Prema organizatorima, dosad se već prijavilo 30.000 volontera. Na probnim događanjima uz predstavnike Brazilske biskupske konferencije bili su nazočni i brojni umjetnici, među kojima i poznati nacionalni samba glazbenik.

U pozdravnoj poruci papa Benedikt XVI. poručio je kako iščekuje veliki događaj iduće godine. Nadbiskup Rio de Janeira Orani Joao Tempesta izjavio je kako nijedna zemlja na svijetu ne može biti uistinu spremna primiti toliki broj mladih ljudi. Tijekom probnog događaja već su otkrivene neke slabosti u infrastrukturi i smještaju, koje će se sada otkloniti.

Svjetski dan mladih u Riju održava se od 23. do 28. srpnja iduće godine. Na susretu se očekuje i papa Benedikt XVI., a organizatori računaju da će sudjelovati milijuni ljudi. Događaj će se održavati pod biblijskim geslom: "Idite po svem svijetu i učinite mojim učenicima sve narode."

Izvor: IKA

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!