Pohod biskupa Palića i dr. Tomislava Markića hrvatskim katoličkim centrima u Australiji

Nakon tri godine ponovno posjećujem hrvatske katolike i njihove potomke u Australiji i na Novom Zelandu - kazao je Markić.

9.jpg
Autor
ika.hkm.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
ika.hkm.hr
Objavljeno:
 
04.11.2019 15:51

Generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije hvarski biskup mons. Petar Palić i ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. sc. Tomislav Markić boravit će od 4. studenoga do 3. prosinca u posjetu hrvatskim katoličkim centrima i hrvatskim zajednicama u Australiji.

Tijekom svog boravka posjetit će hrvatske katoličke centre Newcastle, Summer Hill, Blacktown, St. John’s Park, Clifton Hill, Geelong, Springvale, Sunshine. Wollongong, Canberra, Brisbane, Adelaide te Perth, te hrvatske zajednice u Aucklandu i Hobartu. U Baulkham Hillsu predvodit će duhovne vježbe koje se održavaju od 10. do 13. studenoga.

- Nakon tri godine ponovno posjećujem hrvatske katolike i njihove potomke u Australiji i na Novom Zelandu. Ovaj put pratim biskupa hvarskog i generalnog tajnika HBK mons. Petra Palića te se zajedno s njim radujem brojnim zakazanim susretima s našim iseljenicima. Podijelit ćemo s njima njihove radosti i nade, žalosti i tjeskobe te ih ohrabriti da u otvorenosti sredini u kojoj sada žive ostanu vjerni i svome katoličkom i hrvatskom identitetu - kazao je Markić.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu