'Pokreni se grade': Mostarci pozivaju za pomoć nepokretnoj djevojci

Nepokretna djevojka živi u stanu zgrade koja nema prilagođen prilaz invalidskim kolicima.

8.jpg
Autor
hercegovina.in/laudato.hr/D.R.
Fotograf
hercegovina.in
Objavljeno:
 
17.01.2020 14:46

Iz Mostara je ovih dana krenuo apel za pomoć nepokretnoj djevojci čija zgrada u kojoj živi nema prilagođen prilaz. Za izgradnju platforme kojom bi joj se omogućio samostalni izlazak potreban je velik novac, pa su se njeni bližnji angažirali za pomoć.

Pismo je objavio portal Hercegovina, a mi ga prenosimo u cijelosti. 

'Poštovani, obraćamo se s nadom da ćete imati razumijevanja i da ćete pomoći da olakšamo život jedne djevojke u našem gradu. Djevojka se zove Nada Kandić.

U zgradi zvanoj Eksperiment, preko puta Mercatora živi Nada koja je nepokretna i služi se invalidskim kolicima, a zgrada nema prilagođen prilaz. Ima više od 30 stepenica od stana gdje živi do izlaska iz zgrade.

Majka i otac su joj već starije i bolesne osobe, žive od mirovine. Kada treba izaći mora ju  2 do 3 osobe snijeti ručno. Njeni izlasci su se sveli na nužne izlaske (na pr odlasci u bolnicu). Kako bi mogla samostalno izlaziti iz stana potrebne su joj dvije platforme, koje se mogu naručiti jedino u Italiji i koštaju 31.500,00 KM. Uz pomoć dobrih ljudi skupljeno je pola iznosa.

Ako bi se uspjele ove platforme nabaviti život ove djevojke bi se promijenio uvelike i mogla bi sama izlaziti iz kuće i biti dosta samostalna, te ne bi bila zatvorena u četiri zida svoga stana. Bili bi vam zahvalni, ako bi i vi mogli sudjelovati u ovoj dobrotvornoj akciji, da bar donekle promijenimo težak život jedne djevojke.

Vašu donaciju možete uplatiti na žiro račun Nadine majke:
Kandić Danica UniCredit Bank d.d. Mostar 3381302568297913

Unaprijed zahvalni!'

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!