Pomoć svećenicima u rješavanju stresa

Kronični umor, fizička i mentalna slabost uobičajeni su simptomi koji mogu pogoditi svakoga tko radi stresan posao. Najviše su time pogođene tzv. uslužne djelatnosti, a tu se može ubrojiti i rad klerika.

knjiga2.jpg
Objavljeno:
 
17.12.2012 00:00

Kronični umor, fizička i mentalna slabost uobičajeni su simptomi koji mogu pogoditi svakoga tko radi stresan posao. Najviše su time pogođene tzv. uslužne djelatnosti, a tu se može ubrojiti i rad klerika. Stoga su dvojica talijanskih autora Fabrizio Mastrofini i Giuseppe Crea objavili knjigu pod nazivom „Svećenici kod psihijatra“ („Preti e suore oggi“)kako bi pomogli svećenicima prepoznati i spriječiti te probleme.

"Kao i svi koji rade u profesijama koje pomažu ljudima, tako i svećenici i časne sestre također doživljavaju stres dok slušaju tuđe probleme i brige te ispovijedi. Oni moraju uvijek biti spremni saslušati probleme, a u takvim profesijama postoji rizik da vas sve to jednostavno preplavi ako se dobro ne pripremite", objasnio je jedan od autora Fabrizio Mastrofini.

Ukazao je kako takav posao mogu raditi samo ljudi čvrstog karaktera, stoga je cilj knjige da pomogne svima koji se bave stresnim poslom da prepoznaju vlastite probleme i kako da ih riješe. "Svi imamo probleme i trebamo ih rješavati, zato je važna prevencija i da se o toj temi govori, osobito unutar Crkve", zaključio je Mastrofini.

Izvor: romereports

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!