Redovnicu ubio narkoman kojem je pomagala

Bila je medicinska sestra i redovnica punih 40 godina, a služila je u Italiji i Španjolskoj.

9.jpg
Autor
fides.org/laudato.hr/D.R.
Fotograf
fides.org
Objavljeno:
 
12.09.2019 16:24

U portugalskom gradu Sao Joao da Madeira u srijedu 11. rujna pokopana je časna sestra Antonija Pinho, svjedokinja vjere i Krista koju je ubio ovisnik kojem je pomagala.

Sestra Antonia Pinho bila je poznata po svojoj velikodušnosti i posvećenosti. Hodala je gradom odjevena u redovničku haljinu kako bi pomogla bolesnima. Pružala je pomoć onima kojima je zaista bila potrebna, kako tijekom dana tako i tijekom noć.

Bila je medicinska sestra i redovnica punih 40 godina, a služila je u Italiji i Španjolskoj. Bila je redovnica Družbe služavki Marije pomoćnice bolesnih, vjerske zajednice koja je osnovana u Madridu 1851. godine za kućnu njegu bolesnih.

Tijelo ubijene s. Antonije pronađeno je u stanu narkomana, koji je prije tri mjeseca pušten iz zatvora nakon izdržane kazne silovanja. Prema policijskom izvješću, s. Antonija htjela mu je pomoći, a on ju je usmrtio gušenjem te je zatim seksualno iskoristio njeno tijelo.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu