Reforma obrazovanja u Meksiku: Učenike će se učiti da poštuju život od začeća do prirodne smrti

Zakonodavno tijelo meksičke države Nuevo Leon usvojilo je 21. svibnja prijedlog zakona o reformi obrazovanja u kojem će se kod učenika poticati čuvanje života od začeća do prirodne smrti.

9.jpg
Autor
catholicnewsagency.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
Shutterstock
Objavljeno:
 
27.05.2020 18:26

Zakon se zapravo reflektira na državni ustav koji kaže da država prepoznaje, štiti i brani pravo na život koje ima svako ljudsko biće od trenutka začeća do njegove prirodne smrti. Novi zakon također poziva da se kroz razvoj posebnog obrazovanja uključi program zapošljavanja osoba s invaliditetom.

- Želimo stvoriti novu generaciju učenika koji izražavaju vrijednosti i poštovanje prema životu, a koja se nažalost u Meksiku polako gubi - objasnio je zakonodavac Juan Carlos Leal za Catholic News Agency.

Direktor platforme ConParticipación Marcial Padilla naglasio je važnost uključivanja načela o životu u ustave i zakone, uključujući univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima Ujedinjenih naroda ili Međameričku konvenciju o ljudskim pravima.

- Inicijativa za priznavanje prava na život u obrazovanju pomoći će mladim ljudima, adolescentima i djeci da nauče cijeniti ljudski život - rekla je Padilla ističući kako će učenici i studenti moći znati da je pobačaj uvijek napad na ljudski život.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!