SAD: Hrabra karmelićanka

Hrabra karmelićanka usred nereda u SAD-u ispisala hrabre poruke

36.jpeg
Autor
Bitno.net/Laudato/I.B.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
05.06.2020 10:45

Hrabra redovnica uputila je snažnu poruku tijekom prosvjeda u američkom gradu Cincinnatiju. Internetom se proširio video koji prikazuje časnu sestru karmelićanku kako stoji na ljestvama i ispisuje poruke na kartone koji su štitili prozore. Neke od poruka glasile su: 'Bog je ljubav' i 'Svijet će se promijeniti kad se promijene srca'.

Redovnica je ispisivala poruke dok su prosvjednici prolazili pokraj zgrade koja pripada njezinom redu.

- Prosvjednici su prolazili i svi su pokrivali svoje prozore s daskama jer su neki već bili provaljeni. Mi smo siromašne i stoga nismo zabrinute, ali smo prekrile prozore s kartonima te porukama ljubavi i mira - izjavila je jedna od redovnica, piše Bitno.net.

Redovnica je naglasila kako jedino što žele je širiti nadu i ljubav.

- Unatoč svemu ovome, vidi se da se dobre stvari događaju u zajednici. Bog djeluje. Usred svega ovoga postajemo sve bliži. Molimo se da ovo ohrabri druge da istupe u ljubavi i da ne budu u strahu - istaknula je redovnica.

Podsjećamo, prosvjedi se odvijaju u brojnim gradovima SAD-a zbog ubojstva Georga Floyda, crnca kojem je policajac držao koljeno na vratu više minuta, premda se uhićenik bunio da ne može disati. Neki prosvjedi rezultirali su nasiljem, pljačkom i uništavanjem, a meta su bili i vjerski objekti.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!