Sagradio pravu Noinu arku

Jedan nizozemski poduzetnik napravio je repliku Noine arke prema biblijskim mjerama, nakon što je sanjao da će njegova domovina biti poplavljena.

arka2.jpg
Objavljeno:
 
31.07.2012 00:00

Jedan Nizozemac napravio je repliku Noine arke prema biblijskim mjerama, nakon što je sanjao da će njegova domovina biti poplavljena.

Bogati poduzetnik Johan Huibers preuzeo je mjere zapisane u Knjizi Postanka, a plovilo stoji na rijeci Merwede u nizozmskom gradu Dordrecht. Dugo je 300 lakata (oko 137 metara), široko 50 lakata (21 metar) i visoko 30 lakata (14 metara).

Arka će tamo ostati kao 'Biblijski muzej', a Huibers ju je ispunio plastičnim životinjama u prirodnoj veličini.

"Želim ljudima govoriti o Bogu te sam htio sagraditi nešto što će prikazati Bibliju u stvarnim okvirima", rekao je Huibers.

Inače, to mu nije prva arka, prvu je napravio još 2004. godine i bila je upola manja, a njome je prevozio turiste po kanalu. Arku pune veličine počeo je graditi 2008., a sve je krenulo sa snom koji je sanjao 1992., a prema kojem je Nizozemsku potpuno poplavilo Sjeverno more.

"Sljedećeg dana kupio sam knjigu o Noinoj arci i rekao svojoj djeci - to ćemo izgraditi", prisjeća se Huibers ističući kako je uvijek bio sanjar. Kaže kako je htio inspirirati djecu s biblijskom pričom o Noi i putnicima Arke koji su preživjeli poplavu, a koja je, prema Starom zavjetu, svijet očistila od grijeha.

Brod je težak oko 3.000 tona, sadrži spavaonice, kazalište, restoran i konferencijsku dvoranu za 1.500 ljudi.

Huibers je čak planirao svojom Arkom doploviti do Londona kako bi na Olimpijskim igrama prenio svoju poruku, no plovidbu preko Sjevernog mora spriječile su vlasti iz sigurnosnih razloga.

Izvor: CNN

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!