Suspendiran nadbiskup koji je odbijao spominjati papino ime na Misi

Lenga je na svetoj Misi namjerno izostavljao Papino ime koje je dužan izreći prema rimskom misalu.

10.jpg
Autor
kair.ekai.pl/laudato.hr/D.R.
Fotograf
wikimedia.org
Objavljeno:
 
27.02.2020 20:30

Biskup Włocławeka Wiesław Meringa suspendirao je umirovljenog poljskog nadbiskupa Jana Paweła Lengu od svih svećeničkih službi, objavio je kancelar biskupije Artur Niemir.

Kako prenosi KAI, nadbiskupu Lengi izrečena je zabrana bogoslužja, propovijedanja i nastupa u medijima nakon što je u posljednje vrijeme izazvao kontroverze svojim izjavama koje narušavaju autoritet pape Franje. Osim toga, Lenga je na svetoj Misi namjerno izostavljao Papino ime koje je dužan izreći prema rimskom misalu. 

Glasnogovornik Poljske biskupske konferencije Paweł Rytel-Andrianik potvrdio je kako nadbiskup Lenga nije član biskupske konferencije te da njegove izjave ne odražavaju njihova stajališta. Pritom je izjavio žaljenje što Lenga u medijima obmanjuje vjernike.

Inače, nadbiskup Lenga umirovljen je 2011. godine, a zadnju biskupsku službu vršio je u Kazahstanu. Posljednjih godina živi u samostanu u Licheń Staryju u biskupiji Włocławek.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu