Svetogrđe u Teksasu: Provalnici ukrali hostije i uništili crkvu

Župnik Jose Morales rekao je župljanima u pismu iz 1. studenoga da su provalnici prouzročili štetu i ukrali pobožne i svete predmete, uključujući svetohranište s hostijama.

2.jpg
Autor
churchpop.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
churchpop.com
Objavljeno:
 
14.11.2019 12:59

Nepoznati počinitelji krajem prošlog mjeseca opljačkali su i uništili katoličku crkvu Duha svetoga u Horizon Cityju u Teksasu.

Župnik Jose Morales rekao je župljanima u pismu iz 1. studenoga da su provalnici prouzročili štetu i ukrali pobožne i svete predmete, uključujući svetohranište s hostijama.

Morales je rekao da je crkva pretrpjela manje štete te da su kriminalci ukrali predmete u ukupnoj vrijednosti od nekoliko tisuća dolara. Rekao je da Policijska uprava Horizon istražuje zločin te je zamolio one koji imaju podatke o incidentu da to prijave.

- S tugom vam pišem ove riječi - započeo je Morales - Oskrvnuti najveći dar Crkve, Presveti sakrament, vrlo je ozbiljna stvar.

- Ravnodušnost svijeta prema Bogu i prema svetosti Presvetog Sakramenta treba se nadvladati predanošću, ljubavlju i svetošću Njegove djece - naglasio je Morales.

- Ostanimo ujedinjeni i snažni u Gospodinu i očitujmo da smo njegovi vjerni sljedbenici, bez obzira na nečija zlodjela. Molimo i da se oni koji su počinili ta odbojna djela pokaju i promijene svoje načine života.

- Neka nam Blažena Majka, Gospa Guadalupska, koja je svjedočila djelima mržnje i ravnodušnosti prema svome ljubljenom Sinu, donese utjehu i vodi nas bliže Presvetom Srcu Gospodina našega Isusa Krista. Neka nas Duh Sveti uvijek štiti - zaključio je Morales u svom pismu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu