Poljski svećenik zaređen na onkologiji 'preselio' u Božji dom

U jučerašnjim popodnevnim satima o. Michal Los nakon kratke, ali teške bolesti preminuo je u bolnici na odjelu onkologije u Varšavi.

sveco.jpg
Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
facebook: Orioniści - Prowincja Polska
Objavljeno:
 
18.06.2019 11:27
- Znali smo da će ova vijest doći, ali nas je duboko rastužila – kazao je o. Tarcisio Vieira, generalni ministar kongregacije.

Los je bio redovnik poljske Provincije Družbe malih radova Božanske providnosti, poznatiji kao Družba orionista. Ove godine obolio je od raka koji se počeo brzo razvijati u tijelu te je završio u bolnici. Budući da su prognoze za ozdravljenje bile loše, Los je zamolio svoje redovničke poglavare da ubrzaju proces njegova ređenja i vječnih zavjeta. Papa Franjo dao je posebno dopuštenje za ređenje u bolnici, a to se dogodilo 24. svibnja kada je Losa zaredio pomoćni biskup varšavsko-praški Marek Solarczyk.

Nedugo zatim hrabri Los održao je mladu misu u svom bolničkom krevetu. Slika i video tog događaja obišla je gotovo cijeli svijet. Čuvši njegovu priču, poljski predsjednik Andrzej Duda odlučio ga je posjetiti.

- Znamo da mu smrt nije oduzela život jer je on htio dati svoj život za Krista i za siromašne. Njegova poruka i svjedočanstvo pružaju nam veliku pouku koju ne smijemo zaboraviti. Stoga zahvaljujemo Gospodinu što nam je darovao takvog svjedoka vjere i ljubavi – izjavio je Vieira.

Otac Michal Los ispunio je svoj san da postane svećenik i odsluži misu, a sada je preselio u Božji dom okrijepljen sakramentima. Priča koja je dirnula srca mnogih ljudi, ne samo katolika, tako ima dvostruki sretan kraj.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!