Svjetska molitva krunice za svećenike – molitva koja ujedinjuje laike i svećenike

Molitva krunice za posvećenje svih svećenika u svijetu održat će se u petak, 28. lipnja na blagdan Presvetog Srca Isusova.

image.png
Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Worldpriest.com
Objavljeno:
 
21.06.2019 21:50
Riječ je o globalnom pokretu organizacije "World Priest" koja već desetu godinu zaredom potiče vjernike na molitvu za svoje pastire. Do sada se proširio u više od 50 zemalja diljem svijeta te ujedinjuje milijune vjernika laika.

Nakana je jednostavna – moli se za sve kršćanske svećenike, da uz pomoć molitve ustraju u jedinstvu s Kristom i njegovom Crkvom, služeći za spasenje povjerenih dušâ. Svjesni krize duhovnih odaziva te brojnih napada na svećenike, organizatori im žele ovom inicijativom pružiti podršku i zahvalnost.

Ovoj inicijativi može se pridružiti svatko na način da tijekom dana 28. lipnja izmoli jednu krunicu na navedenu nakanu.

Organizacija "World priest" nastala je 1994. godine u Sjedinjenim Američkim Državama. Prilikom euharistijskog klanjanja, osnivačica laikinja Marion Mulhall doživjela je poziv da promovira svećeništvo pod svaku cijenu. Osam godina kasnije papa Ivan Pavao II. proglasio je blagdan Presvetog Srca Isusova svjetskim danom molitve za posvećenje svećenika, da bi 2009. godine u Godini svećenika krenuo globalni pokret krunice, koji se održao sve do danas.

Više o ovom događaju možete popratiti na njihovoj službenoj web stranici www.worldpriest.com te na promotivnom videu.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!