U Indiji počinjena profanacija Presvetog Sakramenta

Počinitelji ovog čina nisu ništa ukrali iz crkve, pa se pretpostavlja da je jedini cilj bio obeščašćenje i oskrnavljenje Presvetog.

1532003518.jpg
Autor
niedziela.pl/Laudato/D.T.
Fotograf
niedziela.pl/Laudato
Objavljeno:
 
23.01.2020 18:22
U crkvi sv. Franjo Asiškog u Bengaluru - glavnom gradu savezne države Karnataka na jugozapadu Indije – došlo je do profanacije Presvetog Sakramenta. Naime, pronađene su posvećene hostije koje su bile razbacani po podu. 
 
- Šokiran sam i pun bola - rekao je mons. Peter Machado, pastir tamošnje nadbiskupije.
 
Počinitelji ovog čina nisu ništa ukrali iz crkve, pa se pretpostavlja da je jedini cilj bio obeščašćenje i oskrnavljenje Presvetog. Nadbiskup je pozvao svoje vjernike na molitvu zadovoljštine te odredio da se u sljedeći najbliži petak, tj. 24. siječnja, diljem nadbiskupije održe posebne pobožnosti štovanja i slavljenja prema Presvetom Oltarskom Sakramentu , a ujedno i davanje zadovoljštine za počinjeno djelo.
 
- Molim sve župnike i kapelane kako bi osigurali da Presveti Oltarski Sakrament bude izložen u crkvama tijekom dana, te da se svi vjernici mogu moliti pred njim - apelira nadbiskup.
 
Također je potaknuo molitvu za počinitelje ovog sramotnog čina koji vrijeđa vjerske osjećaje svih katolika. Jedna od indijskih organizacija koja se bavila zaštitom kršćanskih prava u ovoj zemlji (United Christian Forum Human Rights - UCFHR) izjavila je da je u prvih devetnaest dana siječnja ove godine bilo već 17 slučajeva nasilja nad kršćanima. Između ostalog došlo je do uhićenja jedan svećenika, dogodilo se nekoliko fizičkih napada, a u nekoliko slučajeva kršćanima je bilo zabranjeno održavanje vjerskih obreda.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu