U Kini zaređen i drugi biskup nakon potpisanog sporazuma sa Svetom Stolicom

To su prva dva biskupska ređenja nakon što su Privremeni sporazum o imenovanju biskupa u rujnu protekle godine potpisali vatikanski i kineski predstavnici.

4.jpg
Autor
ika.hkm.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
vaticannews.hr
Objavljeno:
 
29.08.2019 12:34

Nakon što je u ponedjeljak 26. kolovoza mons. Antonio Yao Shun zaređen za biskupa Jininga, mons. Stephen Xu Hongwei zaređen je u srijedu 28. kolovoza za pomoćnog biskupa Hanzhonga. To su prva dva biskupska ređenja nakon što su Privremeni sporazum o imenovanju biskupa u rujnu protekle godine potpisali vatikanski i kineski predstavnici.

Ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni potvrdio je da su oba biskupa dobila papinski mandat za obnašanje službe, izvijestio je Vatican News.

Novi pomoćni biskup Hanzhonga mons. Stephen Xu Hongwei rođen je 1975. godine u provinciji Shaanxi. Bogosloviju je završio u Xi’anu te je zaređen za svećenika u Hanzhongu 2002. godine. Specijalizaciju iz pastoralne teologije završio je u Rimu 2008. te je služio u Biskupiji Vancouver, u Kanadi, do 2010. godine.

Biskupija Hanzhong smještena je u središnjoj Kini i na njenom se području nalazi 21 crkva. U njoj živi nešto manje od 20.000 katolika o kojima brine 27 svećenika, osam redovnica i jedan bogoslov.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu