U Mariazellu postavljen najveći adventski vijenac na svijetu

Kako nas od početka adventa (došašća) dijeli samo nekoliko dana, u austrijskom gradiću Mariazell u Gornjoj Štajerskoj ovih je dana postavljen za sada najveći adventski vijenac na svijetu.

MARIAZELL-ADVENTSKI-VIJENAC.jpg
Autor
Francisko Pavljuk/Laudato
Fotograf
Gottfried Zimmerl
Objavljeno:
 
27.11.2013 14:01

Ovaj vijenac je ručni rad i svake se godine više dana ranije mukotrpno omotava svježim borovim granama. Adventski vijenac dugačak je 12 metara i težak 6 tona. Na njemu su postavljene 24 manje svijeće koje simboliziraju adventske dane, te 4 velike svijeće (3 ljubičaste i 1 roza boje), koje simboliziraju četiri adventske nedjelje.

Svake adventske subote u 17 sati svečano se pali velika adventska svijeća. Ovaj vijenac postavljen je na glavnom trgu ispred poznate velebne Bazilike Majke Božje Celjanske.

Bit će blagoslovljen ove subote, 30. studenoga, a blagoslovit će ga superior i upravitelj ovog austrijskog i slavenskog marijanskog svetišta benediktinac Pater Karl Schauer OSB.

Spomenimo i to, da se i ovog adventa u Mariazellu očekuje nekoliko tisuća ljudi, koji će posjetiti najpoznatiji adventski sajam. Inače, ovo marijansko svetište na 864 metra nadmorske visine godišnje posjeti više od 1,5 milijuna hodočasnika.

Video snimka od prošle godine:
 

Fotogalerija
VIJENAC

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!