U Nigeriji ubijen oteti bogoslov

Ubijeni bogoslov Michael Nnadi imao je samo 18 godina.

5.jpg
Autor
catholicnewsagency.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
catholicnewsagency.com

Jedan od četvorice nigerijskih bogoslova koji su otetiprošlog mjeseca ubijen je, dok su trojica puštena, izvijestio je Catholic News Agency.

- Teška srca želim vas obavijestiti da su našeg dragog sina Michaela ubili otmičari. Njega i suprugu jednog liječnika odvukli su i ubili. Rektor je identificirao tijelo ubijenog bogoslova danas poslijepodne - rekao je biskup Matthew Hassan Kukah iz Sokota u Nigerija u izjavi objavljenoj 1. veljače.

Ubijeni bogoslov Michael Nnadi imao je samo 18 godina, dok podaci o ubijenoj ženi nisu poznati. Podsjetimo, bogoslov Nnadi otet je zajedno sa trojicom bogoslova 8. siječnja. S njim su bili Pio Kanwai (19), Peter Umenukor (23) i Stephen Amos (23).

- Gospodin najbolje zna. Ostanimo snažni i molit ćemo se za njegovu dušu - dodao je Kukah.

Inače, u prošloj godini nekoliko je svećenika i sjemeništaraca oteto u Nigeriji, zajedno sa pastorima iz drugih kršćanskih denominacija. Crkveni čelnici pozvali su vladu da prioritetno osigura svoje građane.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!