U Salvadoru ubijen svećenik

Svećenik Cecilio Pérez nije htio pristati na zahtjev za iznudom zloglasne salvadorske kriminalne skupine koja je preuzela odgovornost za ubojstvo.

114.jpeg
Autor
vaticannews.va/Laudato/J.B.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
21.05.2019 09:39

'Nije platio naknadu', napisano je na papiru kojeg je potpisala banda Mara Salvatrucha, poznata i pod kraticom 'Ms13', a koje je pronađeno u blizini tijela o. Cecilia Péreza, koji je ubijen u Salvadoru tijekom noći s petka na subotu. Njegovo su tijelo u subotu, rano ujutro, pronašli vjernici koji su, po dogovoru s njime, došli na zajedničku molitvu.

Članovi su spomenute bande svećenika ubili zato što nije pristao na njihov zahtjev za iznudom, piše Vatican news.

Salvadorska je Vlada također osudila ubojstvo i izrazila sućut svećenikovoj obitelji i katoličkoj zajednici u zemlji. Također je izvijestila da su vlastima zaduženima za sigurnost dane precizne upute kako bi udvostručile svoje napore i uhvatile počinitelje.

Biskup Sonsonate, msgr. Costantino Barrera, posjetio je župu u kojoj je ubijen o. Pérez te zamolio vjernike da se mole za pokojnika i za sve svećenike. Istaknuo je također da je o. Cecilio Pérez vrlo dobro radio uz veliko zadovoljstvo ljudi.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!