Udruga Zdenac zbrinula obitelj iz Ekvadora

Zahvaljujući brojnim velikodušnim darivateljima osiguran je dom za još jednu obitelj iz Ekvadora, izvijestila je Udruga Zdenac – Zdenac Milosrđa.

kuca2.jpg
Objavljeno:
 
23.12.2012 00:00

Zahvaljujući brojnim velikodušnim darivateljima osiguran je dom za još jednu obitelj iz Ekvadora, izvijestila je Udruga Zdenac – Zdenac Milosrđa. Ova neprofitna organizacija civilnog društva svoj rad temelji na kršćanskim vrednotama, a osnovana je u Splitu 2003. godine na inicijativu časne sestre i misionarke Ljilje Lončar, Službenice Milosrđa, s ciljem da pomogne najpotrebnijima u Hrvatskoj i zemljama Trećeg svijeta. Misija im je promicati ljudske vrijednosti i biti solidaran s najpotrebnijima u društvu.

Na svojoj web stranici objavili su pismo zahvale iz Ekvadora sestre Melanie, Liliane i njezinih osmero djece. Zemljište za kuću dao je Julio Guano, odvojivši dio vlastite parcele. Napisao je i kako je do svega ovoga došlo:

“Dragi Bože, Oče, najprije se stavljamo u tvoju prisutnost, molimo te za mudrost da naše misli i naše srce budu prosvijetljeni, da sve što radimo bude na tvoju slavu i da ti damo čast i veličinu. Kada sam primio poziv sestre Ljilje, bio sam sretan jer je nisam čuo već dugo, nju koju sam cijenio puno u osobnom, pastoralnom i misionarskom životu.
Kada mi je predložila da potražim teren za gospođu Lilianu i njezinu djecu, osjetio sam se odgovoran za ovaj posao. Danima sam tražio nekoga tko bi nam prodao komadić zemlje, i nisam nikoga našao, svi su tražili mnogo novaca. Pred tom teškoćom osjetio sam prosvjetljenje od Boga te sam o svemu porazgovarao sa svojom ženom i djecom. Zajedno smo odlučili donirati naš komad zemlje. Mislili smo kako nije pravedno da obitelj gđe Liliane izgubi mogućnost da ima napokon nešto svoje.
Tako sam potražio gospođu i rekao sam joj novost, a ona je rekla: “NE MOGU VJEROVATI, BLAGOSLOVLJEN BIO BOG, BOG VAM PLATIO.” I odmah smo počeli s radom... Svakim danom sam stajao pred Boga i govorio da nisam bio prihvatio ponudu od sestre Ljilje, ova obitelj bi ostala cijeli život bez zaštite, bez doma, i tko zna što bi se moglo dogoditi tolikoj djeci koju ima gđa Liliana.
Po završetku posla, predložio sam njoj i njezinoj djeci da se navečer sastajemo i molimo, jer je tako važno biti svjestan i imati jedno zahvalno srce, najprije za Boga Oca i onda za sve osobe koje, iako nas ne poznaju, čine nam toliko dobra. Želim iz dubine svoje duše zahvaliti svim osobama koje su doprinijele da ovo bude stvarnost i da gđa Liliana i njena djeca imaju krov nad glavom, gdje se mogu skloniti i zaštititi i osjećati dostojanstvo. Isto tako, da ne osjećaju više pritisak zbog plaćanja mjesečnog najma i da završe na ulici. Hvala sestri Ljilji i udruzi Zdenac. Pošaljite ovu poruku svim ljudima i recite im neka ih Bog Otac i Djevica Marija ispunjaju uvijek svojim blagoslovom i da ih čuvaju od svakog zla, te da kao ja, i oni mogu osjetiti ovo zadovoljstvo jer je učinjeno nešto za one koji imaju manje mogućnosti i prilike.
Zahvaljujem svima također jer su mi pomogli da učinim neko dobro i osjetim se ispunjeno. Uvijek sam činio dobro, ali u ovom slučaju osjećam se potpuno sretan. PUNO HVALA.
Julio Guano s obitelji – Ekvador“

Javila se i sestra Melania Perez, misionarka Službenica Milosrđa i suradnik udruge Zdenac u Ekvadoru.

„Želim izraziti duboku zahvalnost svim osobama koje su sa širokom vizijom, velikim srcem i vođeni Božjom mudrošću pridonijeli izgradnji kuće obitelji koja je u lošoj ekonomskoj situaciji... Reći “hvala” je premalo i prehladno, i zato vam kažem MNOGO HVALA I BOG VAM PLATIO, jer vam mi ne možemo platiti. Bog DA, On može, i ne u istoj količini, nego 100% više nego mi pitamo.
Dragi dobročinitelji, preporučujemo vas pod Božju zaštitu u našim molitvama, jer znamo da vaš novčani doprinos nije od suviška, već od onoga od čega živite, kao milostinja koju je stavila siromašna udovica iz evanđelja. I ovaj milodar je toliko drag Isusu, koji dolazi iz srca. Opraštam se, ali još vam moram reći moje obećanje, jer ste me vi motivirali i poticali, da ja kao Službenica Milosrđa dam puno više, 100% mog vremena, zdravlja, energije, mladosti i cijeli svoj život u službi Evanđelja, mojem narodu, a posebno najpotrebnijima, dati život u izobilju gdje god treba.

Više o radu udruge pročitajte na njihovoj web stranici.

Izvor: Laudato

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu