Umro svećenik koji se odrekao vlastitog respiratora: 'Spasite život mlađima!'

Svako vrijeme nosi svoje heroje. Tako i u slučaju pandemije koronavirusa.

1.jpg
Autor
Fratellanza umana/laudato.hr/D.R.
Fotograf
araberara.it
Objavljeno:
 
24.03.2020 11:26

Svećenik Giuseppe Berardelli (72) umro je ovih dana od posljedica koronavirusa. Bio je to tužan trenutak za njegove župljane, ali s druge strane ohrabrujuće svjedočanstvo kršćanske vjere.

Naime, kako piše Araberara.it, a prenosi Fratellanza umana, Berardelli se odrekao respiratora kojeg su mu kupili župljani kako bi spasio život drugoga, iako je znao da će bez njega gotovo sigurno umrijeti.

- Bio je jednostavna, izravna osoba, vrlo ljubazan, susretljiv i uslužan prema svima, vjernicima i nevjernicima. Pozdravljao je uvijek s ‘Mir i dobro’. Uvijek prijateljski raspoložen, sudjelovao je u svim događajima, a da uz to nikad nije bio nametljiv. Svi su ga voljeli, njegovi bivši župljani  godinama su dolazili kako bi ga susreli. Vozio je redovito svoj motor 'galletto'. Bio je to svećenik kojeg svi vole - tim riječima opisao ga je Giuseppe Imberti, dugogodišnji gradonačelnik Casniga.

Zbog aktualne situacije sprovoda nije moglo biti, no stanovnici Caserte ispratili su ga na svoj način: Izašli su na balkone svojih kuća i pozdravili ga uz suze i pljesak.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu