Upućen poziv na jedinstvo vjernika i biskupa

Papa Benedikt XVI. svoj je četverodnevni posjet domovini Njemačkoj završio svečanom misom u zračnoj luci u Freiburgu, gdje se okupilo stotinjak tisuća vjernika. U propovijedi Papa je uputio njemačkim katolicima žarki poziv da ostanu ujedinjeni sa svojim biskupima i s Rimskim biskupom.

papica.jpg
Objavljeno:
 
25.09.2011 00:00
Papa Benedikt XVI. svoj je četverodnevni posjet domovini Njemačkoj završio svečanom misom u zračnoj luci u Freiburgu, gdje se okupilo stotinjak tisuća vjernika. U propovijedi Papa je uputio njemačkim katolicima žarki poziv da ostanu ujedinjeni sa svojim biskupima i s Rimskim biskupom. 
 
Obnova Crkve može se ostvariti samo spremnošću na obraćenje i pomoću obnovljene vjere. Istaknuo je da će Crkva u Njemačkoj prevladati teške suvremene i buduće izazove te postati sol zemlje, ako svećenici, redovnici, redovnice kao i vjernici laici budu vjerni vlastitom specifičnom pozivu i surađuju u jedinstvu. Ta Crkva bit će blagoslov za svjetsku katoličku zajednicu, ako bude ostala ujedinjena s Petrovim nasljednikom i apostolima i ako bude surađivala s misijama i dopustila da je zarazi radost vjere mladih Crkava, prenijela ije IKA.
 
Osvrnuvši se na liturgijska čitanja Papa je potaknuo vjernike da ne budu vjernici samo zbog običaja. Primjetio je kako su agnostici, koji su zbog pitanja o Bogu nemirni, kao i ljudi koji trpe zbog naših grijeha i žele čisto srce, bliže su Bogu od rutinskih vjernika, koji u Crkvi vide samo aparat, a vjera im ne dotiče srce. Pohvalio je volontere, socijalne i karitativne ustanove koje djeluju u okvuru njemačke Katoličke crkve, u kojima – kako je rekao - ljubav prema bližnjemu dolazi do izražaja ne samo u Njemačkoj nego i u drugim dijelovima svijeta. 
 
U nagovoru uz molitvu Anđeoskog pozdravljenja Papa je vjernike pozvao na povjerenje u Božje planove, te da se u svim teškoćama pouzdaju u Boga koji je dobar.
 
Nakon mise Benedikt XVI. se uputio na ručak s njemačkim biskupima, a u popodnevnim satima susrest će se sa sucima Ustavnoga suda te s zauzetim vjernicima laicima iz Crkve i društva. U 19.15 sati papa Benedikta XVI. poletjet će iz zračne luke Lahr natrag u Rim.
 
Izvor: IKA

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu