Uspjela peticija kršćana: Netflix mora maknuti podrugljivi film o Isusu

Brazilski sudac naredio je Netflixu da ukloni film 'Prvo Kristovo iskušenje' sa svog prikazivanja.

4.jpg
Autor
churchpop.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
churchpop.com
Objavljeno:
 
11.01.2020 14:38

Brazilska YouTube kompanija Porta dos Fundos snimila je 45-minutni božićni specijal koji prikazuje Isusa kako dolazi kući za rođendan sa svojim dečkom kako bi upoznao Mariju i Josipa. Film također ilustrira Mariju kao preljubnicu.

Film je izazvao pobunu mnogih kršćana što je dovelo do peticije jedne katoličke organizacije za uklanjanje filma jer je ozbiljna uvreda za kršćane. Peticija je bila uspješna te je ubrzo prikupljeno 2,4 milijuna potpisa, prenosi portal Church Pop.

Brazilski sudac Benedicto Abicair naredio je Netflixu da ukloni uvredljivi sadržaj iz svog prikazivanja. Objasnio je da je uklanjanje filma korisno ne samo kršćanskoj zajednici, već i brazilskom društvu, koje je uglavnom kršćansko. Netflix niti Porta dos Fundos komentirali su presudu.

Pored peticije, producenti filma također su postali žrtva napada vatrenom bombom na sjedište tvrtke prošlog mjeseca. Sin brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara, Eduardo Bolsonaro, na društvenim je mrežama nazvao film 'smećem'.

- Žao nam je što je ovo smeće izazvalo toliko pomutnje. Film ne predstavlja brazilsko društvo - napisao je Bolsonaro.

Teksaški biskup Joseph Strickland iz biskupske biskupije rekao je da je otkazao pretplatu na Netflix nakon objavljivanja filma.

- Upravo sam otkazao Netflix. Teško je uhvatiti vremena za gledanje televizije, ali u svakom slučaju bogohulitelji ne zaslužuju ni denar - napisao je također na društvenim mrežama.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu