Danas ustoličenje nadbiskupa Chicaga hrvatskih korijena Cupicha

Ustoličenje devetog nadbiskupa Chicaga Blaža Josepha Cupića (Blasea Josepha Cupicha) održat će se danas, 18. studenog 2014. godine.

Cupich-7.jpg
Autor
Radio Vatikan
Fotograf
www.stthomas.edu
Objavljeno:
 
18.11.2014 08:07
Gotovo četrdeset je godina prošlo od kad je Hrvatska domovinska zajednica u Chicagu nazočila izboru jednoga hrvatskog Amerikanca na neki prestižni položaj. Stariji će se naraštaji moći sjetiti ponosa koji su osjetili kada je 1977. godine Michael A. Bilandich izabran za Ured gradonačelnika Chicaga. Bio je to prvi i jedini hrvatski Amerikanac na tom položaju.

Sljedećih dana ćemo moći osjetiti i podijeliti isti ponos – kaže se u pozivnici hrvatske zajednice – nazočeći ustoličenju devetoga nadbiskupa Chicaga, Amerikanca hrvatskoga podrijetla Blaža Josepha Cupića (Blase Joseph Cupich). Ustoličenje nadbiskupa Cupicha održat će se u utorak, 18. studenog 2014. godine.

Za sve one koji nisu u mogućnosti nazočiti ovome – za hrvatsku zajednicu u Chicagu, ali i za sve Hrvate – posebno važnom događaju, svečanu Misu ustoličenja će prenositi desetak američkih televizijskih kuća, među kojima i najveća katolička televizijska kuća EWTN.

Izravan prijenos pratite OVDJE.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: